Posted on

Populära typer av restauranger

Restauranger finns det gott om i världen. Men finns det någon typ av restauranger i världen och Sverige som sticker ut lite?

Restauranger som sticker ut

Gör man en titt i Sverige finns det förstås ett antal typer av restauranger som sticker ut direkt. Det är dels de typiska snabbmatsrestaurangerna och hamburgerrestaurangerna. McDonalds, Burger King, Sibylla och Max är alla exempel på stora kedjor som har tusentals restauranger över hela landet – och världen – tillsammans.

Därför går det att säga att hamburgare är en av Sveriges mest populära maträtter. Men pizzan sticker ut och det går inte att komma undan det faktum att det finns många pizzerior i landet. Totalt uppskattas det finnas 3500 pizzerior i Sverige och det utspritt över hela landet.

Snabbmat är populärt över stora delar av världen, inte minst i väst. Men det finns gott om annan mat som enkelt seglat sig upp i topp av favoritmat och därmed skapat många restauranger. Mat med japansk stil gör sig populärt, inte minst sushi eller odon. Därför går det att hitta flera japanska restauranger i landet.

Samma sak gäller för thai-restauranger. Sverige har både haft en relativt stor invandring från Thailand och många svenska turister besöker landet varje år, vilket har gjort att thaimaten blivit populär. Tack vare det finns möjligheten att hitta thai-restauranger i allt från stora städer till små samhällen i Sverige. Något som också gäller för kinamaten. Just kinesisk mat var något som lite tidigare än resterande asiatiska kök kom att etablera sig i Sverige. Av den anledningen är det inget svårt att hitta Kinarestauranger i Sverige. Det finns praktiskt taget i de flesta små städer och samhällen.