Posted on

Spartips till pensionärer

De senaste åren har det blivit allmänt känt att pensionärer har svårt att få ekonomin att gå ihop. För en del kan det till och med vara svårt att få pengarna att räcka till att köpa mat. Därför kommer du i detta inlägg att få några tips på hur du som pensionär kan spara pengar så att du har råd att köpa all den mat du behöver och kanske till och med får pengar över till att gå på restaurang.

Utnyttja rabatter

På de flesta ställen och företag har man haft pensionärers ekonomi i åtanke när de har beslutat sig för att ta fram erbjudanden och rabatter för pensionärer. Men det kan vara svårt att hålla reda på alla erbjudanden. På internet finns det ett flertal sidor som samlar seniorrabatter på ett och samma ställe. Då kan du gå in på hemsidan för att se och ta del av olika erbjudanden och rabatter för dig som är pensionär. Att utnyttja erbjudanden och få saker till ett rabatterat pris är ett väldigt bra sätt att spara pengar. Det finns till exempel seniorrabatter på matkassar.

Gör en budget

En annan sak du kan göra för att spara pengar är att göra upp en budget. Börja med att gå igenom dina utgifter och se vart dina pengar går. När du ser vart dina pengar går är det enklare för dig att se inom vilka områden du kan spara pengar. Nästa steg är att göra upp en budget. En budget är när du bestämmer dig för hur mycket pengar du får lägga i månaden inom vissa områden. Till exempel mat, transport och nöjen. Sedan tillkommer alltid fasta kostnader som telefoni, hyra och försäkringar vilket också är bra att ha i åtanke när du gör upp din budget.

Handla efter säsong

Nästa tips är att du ska handla efter säsong. Det gäller både kläder och mat. Alla färska varor går att köpa året om, men vissa saker är dyrare. På vintern är det till exempel billigare att köpa rotfrukter. På sommaren är det billigare att köpa färsk frukt.

När det kommer till kläder ska du shoppa utanför säsong för att få de kläder du behöver till ett billigare pris. Du ska köpa vinterkläder när säsongen börjar att gå mot sitt slut, alltså mot våren eller sommaren. Då rear de flesta butiker ut kläder. Att handla kläder utanför säsong kan spara dig en rejäl peng.