Posted on

Kommer svenskar fortsätta äta utländsk mat?

Hur kommer den svenska matkulturen att fortsätta förändras i framtiden? Kommer fler och fler utländska kök att ta sig in på den svenska marknaden?

Hur fortsätter utvecklingen?

De flesta vet om att svensk matkultur inte ser ut som den gjorde för ett antal årtionden sen ut. Maten har gått från att nästan enbart vara influerad av potatis och olika typer av kött till att hitta rätter från hela världen.

Det asiatisk köket har troligtvis varit det som kommit igång mest i Sverige under de senaste årtiondena. Det här innefattar allt från kinamaten till thai, japanskt men också mat från Turkiet, Syrien, Irak och många andra länder.

I och med att matkulturen blir allt bredare i landet är det rimligt att fråga sig om det kommer fortsätta så. Det allra mest troliga är att det gör det. Men frågan är från vilket land? Något som går att gissa på är att där det kommer flyktingar och invandrare ifrån kommer maten att anammas. Många har redan börjat få upp det irakiska köket till exempel. Men kommer fler svenskar äta mat från bland annat Somalia och Eritrea?