Posted on

Sveriges kändaste restauranger

Många listar snabbt ut vilken typ av restauranger det finns mest av i Sverige. Men ska man gissa landets hetaste restauranger blir det troligtvis svårare.

Mer än bara maten

Ja, pizzerior och hamburgerrestauranger finns det gott om i Sverige. Det är ingen hemlighet att snabbmaten har tagit över stora delar av världen och Sverige är inget undantag. Men trots det finns det mycket annan typ av mat i landet som också bidrar till några av landets främsta restauranger.

Enligt Vagabond är Svartö krog ett exempel på en riktigt bra restaurang i Sverige. Här är det inte bara maten som gör den så oerhört populär, utan den minst sagt vackra båtresan ut över Stockholms skärgård gör att den ger en helhetskänsla som många uppskattar.

Gillar man lokalproducerad mat ska man åka knappa timman söder om Stockholm till Järna. Där bedriver den nuvarande halvtidsbonden David Brandberg något som heter Skåpmat. Det är en typ av restaurang som enbart håller öppet fredagar och lördagar och maten är en så kallad överraskningsmeny på lokala ingredienser som David får ihop.

För den som gillar pizza men ändå inte vill äta den typiska snabbmaten finns Lilla Napoli i Falkenberg. Den lilla kuststaden kan mycket väl bjuda på den mest autentiska italienska pizzan i hela norra Europa. Den här pizzerian har hämtat sin inspiration från pizza-meckat Neapel och bjuder på en intressant upplevelse. Restaurangen i sig får inte alla att falla omkull av chock, men toppingen på pizzan är unik varje dag och pizzorna är bakade på klassiskt napoleonskt vis.