Posted on

Välj rätt mat och dryck till storfesten

När du ska arrangera en rejäl fest för första gången, kan det vara svårt att välja ut ett mat- och drinkutbud som täcker alla de preferenser och allergier som människor har. Vissa kan till och med känna lite oro och stress över det. Men tricket är att hålla det enkelt – och att inte försöka återuppfinna hjulet.

Var inte rädd för att ta råd

Fråga gärna vänner eller bekanta som arrangerat större evenemang tidigare för tips. Det finns också många bra källor för recept, dryckestips och annat online. På grapevine.se hittar du recept och spännande reportage som kan ge god inspiration till din egen festmåltid. På grapevine.se kan du också läsa om vilka viner som passar till vilka rätter, vilka fördrinkar och alkoholfria alternativ som brukar fungera och mycket annat.

Ett grundtips är att erbjuda åtminstone något vegetariskt, glutenfritt och laktosfritt alternativ. I övrigt så försök hålla det enkelt. Fixa rätter som du vet att majoriteten gillar. Och är det så att världens mest allergiska och kräsna person råkar gästa din fest utan att hitta något passande att äta – ja, då är det bara så. Låt inte det dra ned ditt humör eller humöret på festen. En sådan person är antagligen van vid situationen.

Skriv ut ingredienserna

Oavsett vad du till slut bestämmer dig för i dryckes- och matväg, är det en bra idé att ställa ut små skyltar med ingredienserna för varje rätt. På så sätt kan alla gäster själv se vad de kan äta och inte. Det gör jobbet lättare för dig och mer behagligt för gästerna.