Posted on

Populär matländer i världen

De allra flesta vet redan om vilka de klassiska maträtterna är som är mest omtycka i hela världen. Men vem har koll på de populäraste matländerna?

Stor bredd av populariteten

Det är inget svårt att lista ut att pizzan, hamburgaren och många andra maträtter är världens mest populära. De rätterna är nämligen alltid populärast på samtliga listor. Men att lista ut världens populäraste matländer är däremot inte lika enkelt.

Här finns dessutom en väldigt intressant bredd. Först ut enligt listan är Indien. Landet har en stor bredd i sitt kök och även om det är rätterna tikki masala och tandoori chicken som sticker ut så går det inte att förneka att det finns många populära indiska maträtter.

Asien fortsätter att vara i topp när såväl det thailändska köket som det vietnamesiska, japanska och malaysiska ligger högt upp på listan. Det är inte förrän längre ner av topp 10 som till exempel USA och Mexiko kommer in. Med otroliga kryddor som chilli, spiskummin och chipotle har det mexikanska köket gjort sig enormt populärt. Inte minst genom att sprida tacos och quesadillas över hela världen, och mycket annat med.