Posted on

Populära restauranger i världen

Är du ute efter att hitta världens populäraste restauranger? Då är det möjligt att göra det, även om det finns vissa bra saker att tänka på.

Byts hela tiden

En av de viktigaste sakerna när det kommer till världens mest omtycka restauranger är att listan ständigt byts och uppdateras. Den ser dessutom olika ut beroende på vilka som har gjort listan, och vilka som frågas i den.

Men generellt finns det några stora restauranger i världen som sticker ut. Enligt Metro Mode är New York-restaurangen Eleven Madison Park den allra populäraste restaurangen. Beläget på Flariton District på Manhattan har den en exklusiv meny, och är allt mindre än enkel att boka bord på.

Få svenskar besöker Modena varje år, men det finns anledningar att göra det, och det stavas Osteria Francescana. Den här lyxiga restaurangen tillhör nämligen topp två av världens främsta restauranger.

Central Lima i den peruanska huvudstaden är ett annat exempel på det. Samma sak gäller för Gaggan i Bangok. Spanien tillhör dock ett av de länder med flest favoriter på listan. Både i Baskien och andra delar med restauranger som Asador Etxeberri och Mugaritz.