Posted on

Fyra färdiga mellanmål att alltid ha hemma

Lättaste sättet att äta hälsosamt är genom att ha bra saker hemma i kylen och skafferiet. Det gäller särskilt mellanmål. Att alltid ha hälsosamma och goda mellanmål hemma hjälper dig att ta hand om din hälsa och minskar risken att en kaka eller bulle slinker ner när du är lite småhungrig.

1# Färdiga knäckebrödssmörgåsar

För att garanterat ha ett bra mellanmål att ta med i väskan eller äta hemma bör du ha färdiga knäckebrödssmörgåsar hemma. Knäckebröd är en riktig favorit i Sverige som man både hittar på populära restauranger och frukostbordet. Naturligtvis kan du ta ett knäckebröd och bre på smör eller mjukost som mellanmål, men det är smartare att ha färdiga paketerade sandwichar från Wasa som du bara kan slänga ner i väskan eller ryggsäcken. Garanterat kladdfritt. Det finns många goda smaker som du kan välja mellan och Wasa tycker om att komponera nya spännande smakupplevelser. En god klassiker är sandwich cheese som du aldrig blir less på. Wasa sandwich är gjord på fullkornsrågknäckebröd och du får två smörgåsar i varje paket. Enkelt att ta med till både jobb, skola och träningspasset. Köp Wasa knäckebröd online som färdigt mellanmål och bunkra upp i skafferiet.

2# Banan

Banan är verkligen en klassiker som mellanmål. Du kan köpa en bananlåda om du vill kunna ta med dig en banan i väskan, så att det inte blir kladdigt. Banan är en ganska fet frukt som mättar väl och smakar gott. Om du är extra hungrig på eftermiddagarna passar det väldigt bra att kombinera en Wasa sandwich och en banan. Då håller du dig mätt länge. Perfekt också för tonåringar att ta med till skolan. Om du brukar köpa matkasse kan det vara smart att se till att de alltid skickar med några extra bananer om det ingår frukt.

3# Hemmagjord smörgås

Att göra några smörgåsar att lägga i kylen gör det enkelt att alltid kunna ta med ett färdigt mellanmål. Vill du vara riktigt nyttig satsar du på knäckebröd, men du kan också köpa ett mörkare bröd som du gör smörgåsar av. Färdiga smörgåsar blir lätt mjuka om de ligger för länge, så det kan vara smart att bre ett par smörgåsar på morgonen att ta med till jobb eller skola. Med färdiga smörgåsar i kylskåpet är det också lättare att äta ett hälsosamt mellanmål, än att öppna chipspåsen eller ta en kaka ur kakpaket. Smörgås är också bättre för tänderna än söta mellanmål som kakor och läsk.

4# Grönsaksstänger

Behöver du tänka på hälsan lite extra mycket är det klokt att skala morötter och skiva gurka och lägga i kylskåpet. Då har du alltid färdiga grönsaksstänger som du kan äta naturella eller med dipp. Grönsaksstänger är också ett bra och gott komplement till knäckebrödssmörgåsar. Då får du mycket fibrer och näring som mellanmål. Grönsaksstänger passar också till ett gott glas vin på lördagskvällen.